Sposób przygotowania:
Sos grzybowy z borowikami
Grzyby bardzo dokładnie myjemy aby pozbyć się z nich ewentualnych zanieczyszczeń np. piasku. Niedokładne umycie spowoduje iż zniszczymy cały smak potrawy. Następnie kroimy grzyby w kosteczkę. Masło roztapiamy. W między czasie cebulę oraz czosnek kroimy w kosteczkę. Cebulę wrzucamy na patelnie jako pierwszą a gdy się zarumieni dodajemy czosnek i uważamy aby się nie przypalił. Wrzucamy grzyby i odsmażamy je ok 10 minut na małym ogniu i dodajemy pieprz. Następnie dodajemy wino i doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy pieprz. Śmietanę wyciągamy z lodówki aby osiągnęła temperaturę pokojową. Wlewamy ją do naczynia po czym dodajemy po kolei kilka łyżek sosu i mieszamy. Dodajemy dość dużo sosu do śmietany aby podwyższyć temperaturę. Wlewamy śmietanę z sosem na patelnie i chwilę podgrzewamy.