Sposób przygotowania:
Sos hiszpański do omletów
Cebulę obrać ,paprykę wydrążyć z nasion i pokroić razem z cebulą na drobniutką kostkę ,poddusić na oliwie aż cebula zrobi się szklista ,w miedzy czasie dodać zmiażdżony czosnek,oraz sparzone obrane ze skóry i pokrojone na kawałki pomidory,dodać posiekanego drobno ogórka konserwowego przyprawić do smaku solą ,dodać liścia laurowego i dusić na wolniutkim ogniu pod przykryciem około 30-35 minut a z wszystkie składniki się rozgotują,doprawić pieprzem zamieszać -pieprzu można daćmniej jeśli ktoś nie lubi bardzo ostrego sosu.
Nastepnie miksujemy blenderem na jednolity sos.
Gotowym sosem polewamy upieczone omlety.
Smacznego!
Nastepnie miksujemy blenderem na jednolity sos.
Gotowym sosem polewamy upieczone omlety.
Smacznego!