iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sos koperkowo-pietruszkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dobry sos do warzyw i sałatek

Sos koperkowo-pietruszkowy

Składniki:

Sos koperkowo-pietruszkowy

 

  • 4 łyżki śmietana 18 proc,
  • 2 łyżki majonez,
  • koperek,
  • natka pietruszki,
  • sól do smaku,
  • 1 ząbek czosnek
  • 2 łyżki zsiadłe mleko

 

Sposób przygotowania:

Sos koperkowo-pietruszkowy
Koperek i natkę pietruszki myjemy suszymy i drobniutko siekamy . Do śmietany dodajemy majonez i zsiadłe mleko mieszamy .Dodajemy pokrojoną zieleninę.Ząbek czosnku wyciskamy i dodajemy do sosu .Doprawiamy solą .Wszystko dobrze mieszamy wstawiamy do lodówki na ok 15 min .Podajemy zimne .Ozdabiamy natka pietruszki lub koperkiem