kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Sos koperkowy:)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam sos koperkowy, jest pyszny i łatwy do przygotowania

Sos koperkowy:)

Składniki:

Sos koperkowy:)

 

  • pęczek koperku
  • 2 łyżki masła (margaryny, oliwy)
  • 3 łyżki mąki
  • 3/4 szkl bulionu (może być z kostki)
  • 1/2 szkl mleka

 

Sposób przygotowania:

Sos koperkowy:)
Koperek umyć i posiekać. Zalać bulion z kostki. W rondelku, na bardzo małym ogniu roztopić masło (margarynę, oliwę). Następnie dodać mąkę i dobrze rozmieszać żeby nie było grudek. Powoli wlać bulion. Ciągle mieszając dodać mleko, posiekany koperek a na koniec doprawić solą i pieprzem. Sos podawać z rybą, pulpetami albo jajkiem.