Sposób przygotowania:
sos kurkowy
Kurki zalewamy wodą i bardzo dokładnie czyścimy z piasku.
Następnie osuszamy kurki i kroimy na duże duże kawałki tak żeby było widać że to kurki.
Cebulę pokrojoną w malutką kosteczkę podsmażamy na patelni. Kiedy się zrumieni dodajemy pokrojone kurki i smażymy 3-4 minuty.
Następnie zalewamy grzyby słodką śmietanką i przyprawiamy solą i pieprzem.
Przykrywamy żeby się trochę poddusiło i zgęstniało.
Sos idealny do każdego mięsa.
Następnie osuszamy kurki i kroimy na duże duże kawałki tak żeby było widać że to kurki.
Cebulę pokrojoną w malutką kosteczkę podsmażamy na patelni. Kiedy się zrumieni dodajemy pokrojone kurki i smażymy 3-4 minuty.
Następnie zalewamy grzyby słodką śmietanką i przyprawiamy solą i pieprzem.
Przykrywamy żeby się trochę poddusiło i zgęstniało.
Sos idealny do każdego mięsa.