WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1680]

Sos mięsno-jaglany do makaronu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos pomidorowy z mięsem mielonym i ugotowaną i zmielona kaszą jaglaną, z cebulą i czosnkiem. Idealny do makaronu.

Sos mięsno-jaglany do makaronu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos mięsno-jaglany do makaronu

 

Sposób przygotowania:

Sos mięsno-jaglany do makaronu

ETAP 1:

Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudzić. Kaszę zmielić razem z mięsem w maszynce do mięsa.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać mięso z kaszą. Wymieszać i smażyć kilka minut. Dodać sos pomidorowy.

Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i dodać na patelnię. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, roztarte zioła prowansalskie. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić kilkanaście minut. Dodać śmietanę i wymieszać.

Podawać z makaronem.

Sos mięsno-jaglany do makaronu
Sos pomidorowy dolany do mięsa z kaszą podsmażonego na patelni
Sos mięsno-jaglany do makaronu
Mięso mielone z kaszą dodane do podsmażonej cebuli
Sos mięsno-jaglany do makaronu
Pokrojona w kostkę cebula wrzucona na patelnię.
Sos mięsno-jaglany do makaronu
Mięso wieprzowe zmielone z ugotowaną kaszą jaglaną