Sposób przygotowania:
Sos mięsny z czerwoną papryką
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę.
Cebulę i czosnek oraz paprykę przesmażamy przez kilka minut na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gotującą się wodą.
Na tej samej patelni przesmażamy mięso mielone i dokładamy do gotujących się warzyw. Gotujemy do miękkości warzyw.
Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy. Podajemy z ugotowanym makaronem.
Cebulę i czosnek oraz paprykę przesmażamy przez kilka minut na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gotującą się wodą.
Na tej samej patelni przesmażamy mięso mielone i dokładamy do gotujących się warzyw. Gotujemy do miękkości warzyw.
Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy. Podajemy z ugotowanym makaronem.