Sposób przygotowania:
Sos mięsno-pomidorowy.
Mięso mielone gotowe posiekać i obsmażyć na rozgrzanym oleju,
dodać pokrojone w talarki pieczarki,przesmażyć 4-5 min.Potem
zalać wodą,dodać osączone i pokrojone pomidory z puszki,zamie-
-szać,posolić,dodać jedną kostkę rosołową pokruszoną.Dusić pod przykryciem z ok.20-30 min na małym ogniu.Pod koniec zrobić zawiesinę z wody i mąki,zamieszać,doprawić pieprzem i dolać śmietany i spróbować,czy sos już dobry na ostrość.Podawać do
makaronów lub kus-kus.
dodać pokrojone w talarki pieczarki,przesmażyć 4-5 min.Potem
zalać wodą,dodać osączone i pokrojone pomidory z puszki,zamie-
-szać,posolić,dodać jedną kostkę rosołową pokruszoną.Dusić pod przykryciem z ok.20-30 min na małym ogniu.Pod koniec zrobić zawiesinę z wody i mąki,zamieszać,doprawić pieprzem i dolać śmietany i spróbować,czy sos już dobry na ostrość.Podawać do
makaronów lub kus-kus.