Sposób przygotowania:
Schab w sosie mięsnym z zajączkami
1. Pokrojony w kostkę schab natrzeć dokładnie przyprawą do schabu i odłożyć na 10 minut do lodówki.
2. Pokrojoną w kostkę cebulę wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i podsmażyć na rumiano. Wrzucić mięso i obsmażyć z każdej strony.
3. Podlać wodą, wrzucić grzyby pokrojone w kostkę oraz majeranek. Dusić pół godziny od czasu do czasu mieszając.
4. Powoli, ciągle mieszając rózgą wlać śmietanę. Łyżkę skrobi rozrobić z odrobiną zimnej wody i ciągle mieszając rózgą wlać do sosu. Zagotować, doprawić solą i pieprzem według uznania.
Smacznego!
2. Pokrojoną w kostkę cebulę wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i podsmażyć na rumiano. Wrzucić mięso i obsmażyć z każdej strony.
3. Podlać wodą, wrzucić grzyby pokrojone w kostkę oraz majeranek. Dusić pół godziny od czasu do czasu mieszając.
4. Powoli, ciągle mieszając rózgą wlać śmietanę. Łyżkę skrobi rozrobić z odrobiną zimnej wody i ciągle mieszając rózgą wlać do sosu. Zagotować, doprawić solą i pieprzem według uznania.
Smacznego!