kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Sos myśliwski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne uzupełnienie dań z mięsa

Sos myśliwski

Składniki:

Sos myśliwski

 

  • 2 dkg suszonych grzybów
  • 4 łyżki smalcu
  • 1 cebula
  • 3 łyżki mąki
  • 15 dkg wędzonego boczku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 łyżka musztardy
  • 125 ml czerwonego wytrawnego wina
  • sól
  • cukier
  • czosnek
  • pieprz
  • papryka mielona słodka

Sposób przygotowania:

Sos myśliwski
Grzyby moczymy 5 minut w gorącej wodzie,gotujemy a potem kroimy w paseczki.Boczek kroimy w paseczki i przesmażamy na patelni razem z wiórkami cebuli.Dodajemy do boczku koncentrat i zasmażamy króciutko.Zalewamy boczek wywarem z grzybów z grzybkami,dodajemy pokrojony w paseczki ogórek.Doprawiamy musztardą i rozgniecionym ząbkiem czosnku.Wsypujemy do smaku sól,pieprz,paprykę i cukier.Gotujemy.zagęszczamy zasmażką ze smalcu i mąki.Na sam koniec wlewamy wino.Mieszamy.Smacznego!!!

Tagi:

grzyby