motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Sos pieczarkowo-cebulowy 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybki i smaczny sos pieczarkowy z cebulką

Sos pieczarkowo-cebulowy 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos pieczarkowo-cebulowy 4

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowo-cebulowy 4
W rondelku roztapiamy smalec i dajemy pokrojoną cebulkę. Do podpieczonej cebulki dajemy obrane i pokrojone pieczarki. Wszystko razem przez 3 minuty podsmażamy. Zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziela angielskie i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu ok 15 minut. Do miseczki dajemy mąkę i trochę wody, dokładnie mieszamy. Przygotowaną zawiesinę wlewamy do garnka z pieczarkami, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok.2 minut.
Sos pieczarkowo-cebulowy 4
Smalec roztapiamy w rondelku i dodajemy pokrojoną cebulkę
Sos pieczarkowo-cebulowy 4
Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojone pieczarki
Sos pieczarkowo-cebulowy 4
Do podsmażonych pieczarek dolewamy wodę, dodajemy liść i ziela
Sos pieczarkowo-cebulowy 4
Z mąki i wody robimy zawiesinę i wlewamy do pieczarek, aby zagęścić sos