Smakoszka17

Smakoszka17

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Sos pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos bardzo dobry do makaronu,kotletów i jajek.

Sos pieczarkowy

Składniki:

Sos pieczarkowy

 

  • 250g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1-2 łyżki masła
  • 2 plastry szynki
  • 1 kostka bulionowa
  • 1-2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 0,5 szkl. śmietany
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy
Pieczarki pokroić w plasterki (korzonki i kapelusze).Podsmażyć na roztopionym maśle, dodać drobno pokrojoną cebulę i szynkę w małe kwadraciki. Wymieszać i podlać szklanką bulionu z przecierem pomidorowym. Gotować przez 10 minut. Zdjąć z ognia i wymieszać ze śmietaną i natką pietruszki. Podgrzać, ale nie gotować.

Tagi:

szynka