zakochana_złośnica

zakochana_złośnica

Kucharz
[Przepisów: 10]

Sos pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny sosik do każdego dania

Sos pieczarkowy

Składniki:

Sos pieczarkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy
Pieczarki myjemy i kroimy w paski. Następnie rozgrzewamy masło na patelni, wrzucamy pieczarki, posypujemy przyprawami i smażymy. Kiedy pieczarki puszczą wodę, dodajemy cebulę i smażymy do miękkości. Potem dolewamy trochę wody i wrzucamy pół kostki rosołowej. Kiedy kostka się rozpuści zalewamy śmietaną, w której rozpuścimy ok. 1 łyżki mąki. Mieszamy do zagotowania i zgęstnienia sosu.
Gotowe:)

Tagi:

zioła