ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Sos pieczarkowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sos pieczarkowy na śmietanie, dodatek do mięs i innych potraw

Sos pieczarkowy.

Składniki:

Sos pieczarkowy.

 

  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • kilka łyżek gęstej śmietany kwaśnej 22%
  • kilka łyżek słodkiej śmietanki 30%
  • 1 łyżka suszonej natki pietruszki
  • świeżo mielony pieprz
  • vegeta natur

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy.
Cebulę kroimy w kostkę ,pieczarki także na mniejsze kawałki , wrzucamy całość na patelnię i dusimy na łyżce masła do miękkości. Następnie w miseczce mieszamy obie śmietany i przelewamy do pieczarek, doprawiamy vegetą oraz pieprz oraz dodajemy suszoną natkę pietruszki, w razie potrzeby sos rozrzedzać wodą lub zagęszczać mąką. Smacznego :)