Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sos pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos pieczarkowy jest doskonałym dodatkiem do mięs, klusek lub np. placków ziemniaczanych. Można go zabielić śmietaną.

Sos pieczarkowy

Składniki:

Sos pieczarkowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy
Obrane pieczarki pokroić w plastry a cebulkę w kostkę.

Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na nim pieczarki z cebulką. Podlać wodą, dodać przyprawy.

Dusić pod przykryciem 20 minut na wolnym ogniu.

W razie potrzeby doprawić do smaku. Śmietanę wymieszać z odrobiną sosu, wlać do pieczarek.

Wymieszać.

Tagi:

sos pieczarki