mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Sos pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Sos pieczarkowy przez moją rodzinę jest uwielbiany

Sos pieczarkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos pieczarkowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy
Pieczarki najpierw dokładnie myję, żeby piasek nie zgrzytał potem. Na patelni przesmażam cebulkę pokrojoną w piórka na odrobinie oleju.Dodaję pieczarki i dalej przesmażam. Doprawiam solą, pieprzem, dolewam śmietanę. Chwilę jeszcze sos podgrzewam. Nie zagotowuje bo śmietana może się zważyć. Można dodać majeranek do sosu, ja bardzo lubię ale cześć rodziny nie więc nie dodałam.
Sos pieczarkowy
Pieczarki małe w pojemniku przed umyciem
Sos pieczarkowy
Pieczarki umyte osuszone i pokrojone w piórka
Sos pieczarkowy
Pieczarki przesmażone z cebulka na oleju