Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy z soczewicą
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle z oliwą. Umyte pieczarki pokroić w pół plasterki, połączyć z cebulą, poddusić przez kilka minut. Następnie wsypać miękką, osączoną soczewicę, wlać odrobiną wody, wymieszać, gotować przez kilka minut. Do miseczki włożyć śmietanę, dodać mieloną paprykę i mąką, dokładnie roztrzepać. Połączyć z pieczarkami zagotować. Doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem i solą.
![Sos pieczarkowy z soczewicą Sos pieczarkowy z soczewicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-pieczarkowy-z-soczewica-327797.jpg)
![Sos pieczarkowy z soczewicą Sos pieczarkowy z soczewicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-pieczarkowy-z-soczewica-327798.jpg)
![Sos pieczarkowy z soczewicą Sos pieczarkowy z soczewicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-pieczarkowy-z-soczewica-327799.jpg)
![Sos pieczarkowy z soczewicą Sos pieczarkowy z soczewicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-pieczarkowy-z-soczewica-327800.jpg)
Dinah