kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Sos pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Uatrakcyjni dania mięsna ale także te z ziemniaków.

Sos pieczarkowy

Składniki:

Sos pieczarkowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy
Wycinamy z pieczarek ogonki a kapelusze kroimy w cienkie plasterki.Siekamy drobno cebulkę i mieszamy ją z grzybami.Zalewamy wszystko 250 ml wody i dusimy pod przykryciem do miękkości.Doprawiamy sola,pieprzem i zagotowujemy.Roztrzepujemy w wywarze mąkę.Wlewamy śmietanę.Dodajemy masło i czekamy aż się rozpuści.Wlewamy sok z cytryny i wsypujemy natkę pietruszki.Mieszamy i gotowe.Smacznego!!!