Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy
Pieczarki obieramy ze skórki, a następnie kroimy w dość duże kawałki.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w drobną kostkę. Na patelnie dajemy masło z olejem, na rozgrzany tłuszcz wkładamy pokrojoną cebulę i smażymy, aż będzie szklista.
Ddodajemy pokrojone pieczarki, smażymy około 5minut. Dolewamy szkl. wody i gotujemy około10 mint.
Do szkl. dajemy jogurt i mąkę dokładnie mieszamy, dolewamy wodę( razem pełna szkl). Sos przyprawiamy solą i pieprzem, wlewamy wymieszany jogurt z mąką i przez chwilę gotujemy.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w drobną kostkę. Na patelnie dajemy masło z olejem, na rozgrzany tłuszcz wkładamy pokrojoną cebulę i smażymy, aż będzie szklista.
Ddodajemy pokrojone pieczarki, smażymy około 5minut. Dolewamy szkl. wody i gotujemy około10 mint.
Do szkl. dajemy jogurt i mąkę dokładnie mieszamy, dolewamy wodę( razem pełna szkl). Sos przyprawiamy solą i pieprzem, wlewamy wymieszany jogurt z mąką i przez chwilę gotujemy.