Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy do gołąbków beatki
Cebulę obrać i pokroić.Marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć,jeśli trzeba obrać pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać olej dodać przygotowane pieczarki i przesmażyć. Dodać pokrojona cebulę. Razem wymieszać i przesmażyć. Paprykę obrać, umyć i pokroić . Dodać do pieczarek razem z przygotowaną marchwią. Podlać wodą, dodać kostkę rosołową, wymieszać i dusić. Brokuła oczyścić, opłukać, podzielić na kawałki i dodać do sosu. Jeśli konieczne podlać wodą. Mąką rozprowadzoną w ziemnej wodzie i zagęścić sos. Dodać śmietanę, wymieszać. Doprawić do smaku. Przygotowanym sosem polać gołąbki.