eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sos pieczarkowy Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny sosik,dodatek do mięs.

Sos pieczarkowy Eli

Składniki:

Sos pieczarkowy Eli

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy Eli
Pieczarki pokroić:małe w plastry,a większe w pół plastry.Cebulę posiekać.Na patelni stopić margarynę,dodać pieczarki,cebulę,przyprawić solą,pieprzem i smażyć aż pieczarki będą miękkie.Przełożyć do rondla,dolać wody,wrzucić kostkę mięsną i pogotować 15 minut.Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do sosu i jeszcze chwilę pogotować.Sos zabielić śmietanką.Smacznego!