Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy na kolorowym fettuccine
Pieczarki obieram, i kroję , następnie myję i zagotowuję. Wypłukuję powstałą pianę i dokładnie odcedzam. Cebulkę obieram, kroję w piórka i podsmażam na maśle, do podsmażonej dodaję pieczarki, pieprzę i solę. Podlewam wodą i duszę aż pieczarki zmiękną.
Dodaję zioła dalmatyńskie , paprykę słodką oraz mascarpone. Mieszam, chwilkę duszę. Jeśli jest potrzeba doprawiam solą i pieprzem.
W między czasie gotuję makaron, następnie go odcedzam i przekładam porcjami na talerze, polewam pysznym sosem i podaję .
Dodaję zioła dalmatyńskie , paprykę słodką oraz mascarpone. Mieszam, chwilkę duszę. Jeśli jest potrzeba doprawiam solą i pieprzem.
W między czasie gotuję makaron, następnie go odcedzam i przekładam porcjami na talerze, polewam pysznym sosem i podaję .