Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Sos pieczarkowy w jogurtem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sos pieczarkowy- idealny do placków ziemniaczanych

Sos pieczarkowy w jogurtem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos pieczarkowy w jogurtem

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy w jogurtem
Pieczarki czyścimy, obieramy i kroimy w plasterki, cebulę po obraniu kroimy w pióra. Pieczarki razem z cebulą wrzucamy na patelnię i smażmy na odrobinie oleju aż cebula się zeszkli, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy masło i obraną marchewkę startą na grubej buraczanej tarce. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i dusimy parę minut. Potem zdejmujemy z ognia i dodajemy jogurt- ale nie z lodówki, musi być w temperaturze pokojowej. Dokładnie mieszamy powstały sos.
Sos pieczarkowy w jogurtem
Pieczarki podczas smażenia puszczą sok, marchewka dodaje barwy daniu
Sos pieczarkowy w jogurtem
dodawany jogurt musi być w tempetarurze pokojowej