Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy z jajkami
Cebule pokrojone w kostkę w garnku na maśle zrumienić, wsypać obrane i pokrojone cienko w pół talarki pieczarki, smażyć na większym ogniu parę razy mieszając.
Następnie wlać wodę, dodać kostkę rosołową, pieprz mielony i gotować z 3 minuty.
Śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do pieczarek, mieszać do zagęszczenia sosu, zdjąć z ognia i wsypać posiekany koperek.
Jajka ugotowane na twardo obrać i pokroić na połówki, podawać z sosem, ziemniakami ugotowanymi tłuczonymi posypanymi koperkiem, surówką.
Następnie wlać wodę, dodać kostkę rosołową, pieprz mielony i gotować z 3 minuty.
Śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do pieczarek, mieszać do zagęszczenia sosu, zdjąć z ognia i wsypać posiekany koperek.
Jajka ugotowane na twardo obrać i pokroić na połówki, podawać z sosem, ziemniakami ugotowanymi tłuczonymi posypanymi koperkiem, surówką.