Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy
Pieczarki umyć, pokroić w ósemki lub w cienkie plasterki. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, a następnie pieczarki. Smażyć około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Gdy woda z pieczarek odparuje, przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą warzywną oraz dodać kostkę grzybową. Przykryć pokrywką i dusić około 15 minut.
Następnie dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną oraz wodą (najlepiej w 0,5 l garnuszku). Całość gotować jeszcze 5 minut, mieszając.
Gdy woda z pieczarek odparuje, przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą warzywną oraz dodać kostkę grzybową. Przykryć pokrywką i dusić około 15 minut.
Następnie dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną oraz wodą (najlepiej w 0,5 l garnuszku). Całość gotować jeszcze 5 minut, mieszając.