Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Sos pieczarkowy z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo lubie taki grzybkowy sosik

Sos pieczarkowy z koperkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sos pieczarkowy z koperkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy z koperkiem
pieczarki powinny być drobne. Myjemy je i przekrawamy na połowki i dusimy na masle pod przykryciem, dodajemy rownież cebulke pokrojoną w kostke, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy pieczarki i cebula są miekkie to wlewamy śmietane rozrobioną z mąka, można tez dodac odrobine wody i gotujemy przez ok 10 minut na bardzo małym ogniu. Miedzy czasie dodajemy posiekany koperek. jak kto lub bardziej gesty sos można dac wiecej mąki. sosem polewamy ziemniaki.
Sos pieczarkowy z koperkiem
sos podczas gotowania się