WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Sos pieczarkowy z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki i prosty sos pieczarkowy ze słodką śmietaną wzbogacony serem mozzarella. Pyszne na szybki obiad.

Sos pieczarkowy z mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos pieczarkowy z mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy z mozzarellą
Pieczarki obieramy lub myjemy i dosyć grubo kroimy. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i wrzucamy na niego obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Chwilę podsmażamy i dodajemy pieczarki.Solimy i pieprzymy do smaku. Gdy ładnie się podsmażą i odparują wodę, zalewamy je słodką śmietaną i klika minut dusimy. Gdy sos wystarczająco zgęstnieje, wrzucamy do niego pokrojoną w kostkę mozzarellę i chwilę smażymy, cały czas mieszając. Doprawiamy i podajemy z ryżem lub ziemniakami z wody.
Sos pieczarkowy z mozzarellą
Pieczarki dokładnie myjemy lub obieramy i grubo kroimy.
Sos pieczarkowy z mozzarellą
Na pateli podsmażamy pieczarki z cebulką.
Sos pieczarkowy z mozzarellą
Serek mozzarella kroimy w drobną kosteczkę.
Sos pieczarkowy z mozzarellą
Sos z mozzarellą smażymy kilka minut, aż zgęstnieje.