Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy z pietruszką
Pieczarki obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy cebulę, podsmażamy ją. Po ok. 3 minutach dodajemy pieczarki. Solimy je i mieszając od czasu do czasu dusimy dolewając wody. Gdy pieczarki będą już miękkie, kruszymy na patelnię kostkę rosołową i dolewamy półtora szklanki wody. Wrzucamy drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając. Wlewamy do szklanki wodę z kranu do wysokości 3/4. Wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy do momentu aż znikną wszystkie grudki. Wlewamy na to patelnię z wrzącymi pieczarkami. Trzymamy na ogniu jeszcze około 3 minut ciągle mieszając. Doprawiamy sos pieprzem, solą oraz maggi.