Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy z zieloną pietruszką
Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, wkładamy do garnka i zalewamy 0,5l wody, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości (powinno zostać około 300 ml wody). DO 200 ml wody dodajemy 2 łyżki mąki i 2 łyżki śmietany – dokładnie rozmieszać i zalać wywar z pieczarkami. Zieloną pietruszkę drobno kroimy. Dodajemy część posiekanej zieleninki i gotujemy razem około 3 minuty. Przyprawiamy do smaku
![Sos pieczarkowy z zieloną pietruszką Sos pieczarkowy z zieloną pietruszką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-pieczarkowy-z-zielona-pietruszka-80972.jpg)
![Sos pieczarkowy z zieloną pietruszką Sos pieczarkowy z zieloną pietruszką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-pieczarkowy-z-zielona-pietruszka-80973.jpg)
![Sos pieczarkowy z zieloną pietruszką Sos pieczarkowy z zieloną pietruszką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-pieczarkowy-z-zielona-pietruszka-80974.jpg)