zielonykoralik

zielonykoralik

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Sos pieczarkowy z pulpetami i kaszą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne i zdrowe danie obiadowe dla całej rodzomy. Podawane z kiszoną kapustą i kompocikiem z owoców.

Sos pieczarkowy z pulpetami i kaszą

Składniki:

Sos pieczarkowy z pulpetami i kaszą

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy z pulpetami i kaszą
Mięso mielone mieszamy z solą i pietruszką i robimy kulki. Kładziemy na patelni z olejem i obsmażamy z każdej strony. W ronglu lub garczku dusimy pokrojone w plastry pieczarki. i wrzucamy cebulę drobno pokrojoną i też dusimy. Po 15 min wrzucamy nasze pulpety i zalewamy wodą i doprawiamy. Powinny się dusić pod przykryciem 15 min kolejne. W międzyczasie gotujemy w wodzie na miękko kaszę. Do naszego sosu wlewamy śmietanę roztrzepaną z mąką. Czekamy aż nam się zagotuje i wyłączamy. Na talerzu wysypujemy kaszę i polewamy sosem. Podajemy np. Z kapustą kiszoną. Smacznego