wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Sos pomidorowy z fasolką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zawsze to pomysł na szybki obiad:)

Sos pomidorowy z fasolką i pieczarkami

Składniki:

Sos pomidorowy z fasolką i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy z fasolką i pieczarkami
Pomidory myjemy parzymy we wrzątku (aby skórka zeszła), kroimy w kostkę (bez pestek) , miksujemy blenderem, dodajemy bazylię, sól, pieprz, cukier, gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje.

Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na 3cm kawałki, gotujemy z dodatkiem kucharka ok 10minut. Pieczarki kroimy na grube plasterki smażymy na maśle (oddcedzamy nadmiar wody)
Gotową fasolkę i pieczarki dodajemy do sosu pomidorowego (dusimy ok 5minut). Wlewamy sos do słoików. Pasteryzujemy ok 1 h.

Sos idealnie pasuje do spaghetti z dodatkeim kurczaka.

Smacznego!!!!

Tagi:

fasolka