Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy z fasolką i pieczarkami
Pomidory myjemy parzymy we wrzątku (aby skórka zeszła), kroimy w kostkę (bez pestek) , miksujemy blenderem, dodajemy bazylię, sól, pieprz, cukier, gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje.
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na 3cm kawałki, gotujemy z dodatkiem kucharka ok 10minut. Pieczarki kroimy na grube plasterki smażymy na maśle (oddcedzamy nadmiar wody)
Gotową fasolkę i pieczarki dodajemy do sosu pomidorowego (dusimy ok 5minut). Wlewamy sos do słoików. Pasteryzujemy ok 1 h.
Sos idealnie pasuje do spaghetti z dodatkeim kurczaka.
Smacznego!!!!
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na 3cm kawałki, gotujemy z dodatkiem kucharka ok 10minut. Pieczarki kroimy na grube plasterki smażymy na maśle (oddcedzamy nadmiar wody)
Gotową fasolkę i pieczarki dodajemy do sosu pomidorowego (dusimy ok 5minut). Wlewamy sos do słoików. Pasteryzujemy ok 1 h.
Sos idealnie pasuje do spaghetti z dodatkeim kurczaka.
Smacznego!!!!