Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy z grillowaną papryką oraz selerem
Cebulę drobno pokroić, umyte łodygi selera poprzecinać wzdłuż, a potem w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, na rozgrzany olej wrzucić cebulę raz pokrojone łodygi selera. Warzywa zeszklić i lekko zrumienić, dolać szklankę wody i gotować około 5 minut na średnim ogniu.
Po tym czasie dodać przecier pomidorowy oraz pokrojoną, grillowaną paprykę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać przeciśnięte ząbki czosnku oraz pozostałe przyprawy ( ilość według uznania). Wszystko razem gotować na małym ogniu przez około 10 minut.
Sos można zmiksować blenderem, można również przetrzeć przez sitko. Ja najpierw lekko zmiksowałam, a potem jeszcze przetarłam przez sitko.
Taki sos pomidorowy jest doskonały do gołąbków, mięsa. Polecam i życzę smacznego.
Po tym czasie dodać przecier pomidorowy oraz pokrojoną, grillowaną paprykę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać przeciśnięte ząbki czosnku oraz pozostałe przyprawy ( ilość według uznania). Wszystko razem gotować na małym ogniu przez około 10 minut.
Sos można zmiksować blenderem, można również przetrzeć przez sitko. Ja najpierw lekko zmiksowałam, a potem jeszcze przetarłam przez sitko.
Taki sos pomidorowy jest doskonały do gołąbków, mięsa. Polecam i życzę smacznego.