pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Sos pomidorowy z mielonym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

idealny do ugotowanego makaronu

Sos pomidorowy z mielonym mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos pomidorowy z mielonym mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy z mielonym mięsem
Łopatkę wieprzową mielimy w maszynce. Cebulę kroimy w kostkę. Na łyżce oleju smażę pokrojoną w kostkę cebulkę. Podczas smażenia dodaję po łyżeczce bazylii i oregano. Po chwili dorzucam jeszcze wyciśnięty czosnek. Wrzucam mięso mielone. Smażę kilka minut do lekkiego zbrązowienia mięsa. Następnie dodaję pomidory z puszki, liść laurowy, przykrywam i duszę kilkanaście minut do rozpadnięcia się pomidorów. Pod koniec dodaję do smaku keczup pikantny, paprykę słodką oraz pieprz czosnkowy wraz z ogórkiem kiszonym. Na ostatnie kilka minut duszenia wrzucam pokrojonego ogórka kiszonego. Smacznego.
Sos pomidorowy z mielonym mięsem
Łoptkę wieprzową mielimy jednokrotnie na dużych oczkach
Sos pomidorowy z mielonym mięsem
Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy z dodatkiem ziół
Sos pomidorowy z mielonym mięsem
Po dodaniu mięsa mielonego smażymy do momentu uzyskania odpowiedniego koloru
Sos pomidorowy z mielonym mięsem
Ostatnim etapem jest dodanie pomidorów z puszki oraz keczupu