marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Sos roquefort

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia sosu

Sos roquefort

Składniki:

Sos roquefort

 

  • 100 g twarożku homogenizowanego
  • 100 g gęstej śmietany
  • 4 łyżki slodkiej śmietany
  • 50 g sera roquefort
  • sok z cytryny
  • kilka kropel sosu worcester
  • szczypta cukru
  • sol
  • biały pieprz
  • kilka kropel wiśniówki

Sposób przygotowania:

Sos roquefort
Rozpoczynamy przyrządzenie jakże pysznego i szybkiego w przygotowaniu sosu, który nadaję się idealnie do mięsa kurzego i indyczego oraz do tuńczyków. Do miseczki włożyć gęstą śmietanę i słodką śmietanę, następnie wszystko wymieszać na gładka masę. Następnie ser rozgnieść widelcem i dodać do masy. Sos doprawić do smaku tuż przed podaniem sokiem z cytryny, sosem worcester, cukrem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Następnie skropić wiśniówką i nałożyć gotowy sos do małych miseczek. Zapraszam do przygotowania sosu. Życzę miłego kucharzenia i Smacznego

Tagi:

sery sosy ser