Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sos serowo-koperkowy 2 :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybki , delikatny sos do ryb, jajek, gotowanego drobiu, warzyw .

Sos serowo-koperkowy 2 :

Składniki:

Sos serowo-koperkowy 2 :

 

  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki pokrojonego koperku
  • 2 płaskie łyżki masła
  • 200 mll słodkiej śmietanki ( 18 % )
  • 10 dag kremowego serka topionego ( użyłam Goudy )
  • 100 mll wody
  • sok z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta cukru

 

Sposób przygotowania:

Sos serowo-koperkowy 2 :
Rozpuścić w garnuszku masło. Wrzucić koper i chwilę smażyć mieszając .Dosypać mąkę - wymieszać. Wlewać po woli śmietankę zmieszaną z wodą . Dodać ser. Ogrzewać aż sos zagotuje się a ser rozpuści ( cały czas mieszać ). Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny .