Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sos śmietankowy

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mąkę przesiać, wymieszać z mlekiem. Śmietanę zagotować z przekrajaną wzdłuż

Sos śmietankowy

Składniki:

Sos śmietankowy

 

 

 

 

 

  • 3 łyżki cukru

 

  • żółtko

Sposób przygotowania:

Sos śmietankowy
Mąkę przesiać, wymieszać z mlekiem. Śmietanę zagotować z przekrajaną wzdłuż wanilią. Do wrzątku wlać mleko wymieszane z mąką. Mieszając trzepatrzką zagotować, dodać cukier, odstawić, zaciągnąć żółtkiem. Ostudzić i oziębić w lodówce. Podawać jako dodatek do kisieli, naleśników, deserów z kasz, budyniów owoców pieczonych i gotowanych.