karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Sos śmietanowo-koperkowy do łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny sos śmietanowo-koperkowy idealny do łososia i ryb.

Sos śmietanowo-koperkowy do łososia

Składniki:

Sos śmietanowo-koperkowy do łososia

 

Sposób przygotowania:

Sos śmietanowo-koperkowy do łososia
W małym garnku rozpuszczamy masło. Do rozpuszczonego masła dodajemy mąkę i mieszamy. W 1 szklance gorącej wody rozpuszczany kostkę rosołową. Wlewamy do garnka z masłem i mąką, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wlewany powoli śmietanę i wsypujemy drobno posiekany koperek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Smacznego :)