Sposób przygotowania:
Sos spaghetti z cukiniiETAP 1:
Cukinię obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce na grubych oczkach lub na szatkownicy. Przełożyć do miski. Dodać obraną i drobno pokrojoną cebulę. Zasypać solą i dokładnie wymieszać. Odstawić na co najmniej kilka godzin.
Po czym przełożyć do garnka i zagotować. Gotować do momentu, aż warzywa się zaczną rozpadać. Dolać ocet, wsypać cukier. Wymieszać i gotować ok. 15 minut.
Dodać przyprawy i koncentrat. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać. Gotować kolejne 15 minut. Zestawić z ognia. Zblendować. Przełożyć do słoików. Zakręcić.
Pasteryzować 10 minut.
ciasteczka
mocsłodkości
lukrowanepierniczki