gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 840]

Ketchup z cukinii, papryki i jabłka na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny sos z cukinii, papryki, jabłka i cebuli. W zimę jak znalazł do pizzy czy zapiekanek i jako dodatek do dań.

Ketchup z cukinii, papryki i jabłka na zimę Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ketchup z cukinii, papryki i jabłka na zimę

 

Sposób przygotowania:

Ketchup z cukinii, papryki i jabłka na zimę
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Jabłka obieramy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę.

Mieszamy wszystkie warzywa i jabłka i solimy i odstawiamy na 1 godzinę.  Po tym czasie przekładamy do dużego garnka.

Gotujemy do miękkości na małym ogniu około godziny. Od czasu do czasu mieszamy.

Miksujemy wszystko bardzo dokładnie. Następnie dodajemy resztę składników.

Gotujemy jeszcze 15 minut. Gorące przekładamy do słoików.

Odwracamy słoiki do góry dnem do wystudzenia.

Smacznego
Ketchup z cukini, papryki i jabłka na zimę
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach.
Ketchup z cukini, papryki i jabłka na zimę
Mieszamy wszystkie warzywa i jabłka i solimy i odstawiamy na 1 godzinę.
Ketchup z cukini, papryki i jabłka na zimę
Gotujemy do miękkości na małym ogniu około godziny. Od czasu do czasu mieszamy.