mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sos tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty, szybki przepis na bardzo smaczny sos, idealny na Wielkanoc. Pasuje do wędlin, mięs czy jajek.

Sos tatarski Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos tatarski

 

  • 1 szklanka grzybków marynowanych (u mnie pieczarki)
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • cebulka
  • 3 łyżki majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Sos tatarski
Jajka obrać. Składniki sosu posiekać w drobniutką kosteczkę. Dodać majonez oraz przyprawy i wymieszać. Regulować smak i konsystencję sosu według własnego uznania.
Sos powinien być gęsty, dosyć ostry i lekko słodki.
Sos tatarski
Etap 1
Sos tatarski
Etap 2

Tagi:

jajko jajka