asia92

asia92

Kucharz
[Przepisów: 17]

Sos tatarski na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sos idealny do mięs, wędlin i jajek

Sos tatarski na zimno

Składniki:

Sos tatarski na zimno

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 średnie ogórki konserwowe
  • grzybki konserwowe (nie są konieczne)
  • mały słoiczek majonezu
  • 150ml śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • chrzan tarty

Sposób przygotowania:

Sos tatarski na zimno
Jajka, ogórki i grzybki kroimy w drobną kostkę. Majonez mieszamy ze śmietaną i majonezem, dodajemy chrzan i pozostałe składniki. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na zimno.

Tagi:

jajko tarta jajka