dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Sos tatarski wg dayzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sos podaje się do mięs, przekąsek i kanapek.

Sos tatarski wg dayzi

Składniki:

Sos tatarski wg dayzi

 

  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka octu winnego
  • 3/4 szkl oliwy z oliwek
  • 1 mały korniszon
  • 3 jajka
  • 1 marynowana pieczarka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sos tatarski wg dayzi
Jajka gotujemy na twardo. Następnie studzimy i obieramy ze skorupek. Białka kroimy w niewielką kostkę a żółtka rozcieramy widelcem. Do żółtek dodajemy musztardę, przyprawy, ocet i po trochu dolewając oliwę. Do utworzonej masy dodajemy, białka, pokrojony w niewielką kosteczkę ogórek i pieczarkę oraz natkę pietruszki. wszystko dokładnie mieszamy. Smacznego

Tagi:

jajko jajka