marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Sos tatarski z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest delikatniejszy niż taki zwykły

Sos tatarski z jajkami

Składniki:

Sos tatarski z jajkami

 

  • 10 korniszonów
  • 15 marynowanych pieczarek
  • 5 jajek na twardo
  • 1 średni słoik majonezu
  • musztarda
  • sól
  • pieprz mielony
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Sos tatarski z jajkami
Korniszony i pieczarki pokroić w drobna kostkę . Oddzielić żółtka od białek. Białka pokroić w kostkę . Utrzeć żółtka z majonezem i musztardą ( do smaku ) .Zmieszać składniki. Doprawić do smaku solą , cukrem i pieprzem.

Tagi:

jajko jajka