polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Sos z anyżem i sokiem z porzeczek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos z anyżem i sokiem z porzeczek

Sos z anyżem i sokiem z porzeczek

Składniki:

Sos z anyżem i sokiem z porzeczek

 

  • 100 ml skoncentrowanego soku z czarnych porzeczek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 1 łyżeczka rozgniecionych ziaren anyżu
  • sól

Sposób przygotowania:

Sos z anyżem i sokiem z porzeczek
Sok z porzeczek wymieszać z anyżem. Zagotować. Następnie połowę sosu odparować. Ostudzić. Przetrzeć przez sito. Wymieszać z oliwą i octem. Przyprawić. Podawać do sałatek.