Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Sos z grzybów leśnych

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sos z grzybów leśnych, doskonały jako dodatek do kotletów czy klusek.

Sos z grzybów leśnych Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos z grzybów leśnych

 

 

Sposób przygotowania:

Sos z grzybów leśnych
Grzyby obrać, wytrzeć zwilżonym ręcznikiem papierowym aż będą czyste. Pokroić w kosteczkę. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać grzyby.. Gdy zmiękną i puszczą sok dodać czosnek. Zalać niewielką ilością wody, tak ok 1/2 szklanki. Smażyć przez 15 minut. Na koniec przyprawić do smaku i zabielić śmietaną. Ponownie zagotować. W razie potrzeby dolać nieco wody.
Sos z grzybów leśnych
Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać grzyby
Sos z grzybów leśnych
Zalać niewielką ilością wody, tak ok 1/2 szklanki.

Tagi:

grzyby