Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Sos z mięskiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

No syzbkie to to nie jest ale smaczne ^^

Sos z mięskiem i warzywami

Składniki:

Sos z mięskiem i warzywami

 

  • 0,5 kg Mięso szynkowe,
  • 1 sztuka kukurydza w puszce,
  • 1 sztuka fasola czerwona z puszki,
  • 4 sztuki pomidory,
  • 3 sztuki papryka czerwona świeża,
  • 2 sztuki papryka zielona lub żółta,
  • 1 sztuka cebula biała,
  • 1 sztuka bakłażan,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • do smażenia olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Sos z mięskiem i warzywami
Mięso podsmażamy na oleju po czym dodajemy pomidory i paprykę (oczywiście pokrojone) dlatego że to się najdłużej dusi , gdy zobaczymy że zaczynają mięknąć warzywa dodajemy resztę (kukurydze, fasole , cebulę , bakłażana , i przyprawy czyli pieprz i sól) Wszystko to dusimy aż do miękkości i podajemy z ryżem . Smacznego. !