Sposób przygotowania:
Sos z wędliną do kalafiora
Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na oleju. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy i dodajemy na patelnię. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, podlewamy troszkę wodą i gotujemy aż się pomidory rozpadną.
Kiełbasę kroimy w plasterki, obsmażamy na rozgrzanym oleju i wrzucamy do sosu. Dodajemy też ketchup i doprawiamy do smaku( jeśli nie lubimy kawałków w sosie to przecieramy przez sito).
Razem przez chwilę gotujemy, sos można zagęścić mąką.
Podajemy z ugotowanym kalafiorem.
Kiełbasę kroimy w plasterki, obsmażamy na rozgrzanym oleju i wrzucamy do sosu. Dodajemy też ketchup i doprawiamy do smaku( jeśli nie lubimy kawałków w sosie to przecieramy przez sito).
Razem przez chwilę gotujemy, sos można zagęścić mąką.
Podajemy z ugotowanym kalafiorem.