2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1469]

Sosik ze swieżych rydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Rudy rydz-pyszny sosik do różnych mięs

Sosik ze swieżych rydzy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sosik ze swieżych rydzy

 

 

Sposób przygotowania:

Sosik ze swieżych rydzy
Rydze oczyszczamy myjemy dokładnie,kroimy na małe kawałeczki,przesmażamy aż cały sok z nich wyparuje,dodajemy łyżkę masła,pokrojoną cebulkę i czosnek i dusimydo miękkości dodając resztę przypraw oprócz soli i pieprzu gdyby była potrzeba w czasie duszenia podlać 1/2 szklanki wody ,dusić do momentu aż rydze będa miękkie.Pod koniec wlać słodką smietankę osolić do smaku i pogotowac jeszcze krótka chwilę,posypać pieprzem do smaku. Odstawić.Sosik jest gotowy do spożycia. Smacznego:)
Sosik ze swieżych rydzy
rydze oczyszczamy z piasku myjemy kroimy na kawałki
Sosik ze swieżych rydzy
dusimy do miękkości dodając przyprawy oraz cebule i czosnek
Sosik ze swieżych rydzy
pod koniec zabielamy .śmietanką i sos jest gotowy do spożycia