Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Spagethi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

danie dla makaroniarzy . ,.

Spagethi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Spagethi

 

 

Sposób przygotowania:

Spagethi
Pomidory ucieramy na tarełku i gotujemy z dodatkiem ok 1/3 szklanki wody, mozna je jeszcze przetrzec przez siteczko jesli się nie rozgotują dokladnie lub po prostu sciaganc przed ucieraniem skórke. na patelnie wylewamy troche oleju dodajemy bardzo drobno pokrojona cebule i mieso mielone - przesmazamy ciagle mieszajac. Dodajemy przecisniety ząbek czosnku i sporą ilosc suszonej bazyli oraz sól i pieprz do smaku, następnie (gdy mieso jest miekkie) dodajemy nasze pomidory i 2 łyzki koncentratu pomidorowego - ponownie doprawiamy, jesli sos jest wystarczajaco pikantny to gorącym sosem polewamy ugotowany wczesniej makaron i jemy.
Spagethi
podczas gotowania sosu z mięsa mielonego

Tagi:

mięso makaron