Sposób przygotowania:
spagetti z groszkiem konserwowym
Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wsyp pokrojoną w kostkę cebulę i dodaj łyżeczkę czosnku w proszku.smaż do momentu aż cebula się zarumieni.Potem dodaj mięso mielone dodaj odbrobinę soli i obsmaż mieszając łopatką.Przygotuj sos:do kubeczka wsyp 1 fix knorr po 1 łyżeczce bazylii i ziół prowansalskich dolej niewielką ilość zimnej wody(sos musi być średniej gęstości) wymieszaj łyżeczką.Do usmażonego mięsa wlej sos,wymiesza teraz zrób 2 fix knorra tak samo ale już bez przypraw i znowu zalej mięso dusząc na małym ogniu.Na koniec dodaj szczyptę pieprzu do smaku groszek konserwowy i pokrojone w talarki oliwki(jeżeli nie lubisz oliwek można ich nie dodawać) chwilę duś.Ugotuj makaron:do garnka z osolonym wrzątkiem wsyp wedle uznania makaron.Na talerzu ułóż makaron na nim mięso i posyp startym serem.Smacznego